Otvoritev razstave Tamare Rifelj, "Cosmic Dreams"

V četrtek, 17. 6. 2010, smo Galeriji RIC v sodelovanju z Borzo znanja Novo mesto odprli razstavo Tamare Rifelj, "Cosmic dreams". V sklopu prireditve smo podelili tudi priznanja udeležencem tečaja Računalniška pismenost za odrasle, kulturni program pa so popestrili člani starejše otroške folklorne skupine Kres.

Tamara Rifelj se je rodila 27. 6. 2010 v Novem mestu. Po končani osnovni šoli je nadaljevala šolanje na Srednji šoli tiska in papirja v Ljubljani in se leta 1996 vpisala na Visoko šolo risanja in slikanja, kjer je pod mentorstvom prof. Darka Slavca v letu 2001 tudi diplomirala.

Avtorica svoje delo uvršča med abstraktni simbolizem. Za razliko od slikarstva, ki nam ponuja podobe realnega sveta in vidne vtise izbranih motivov z doslednim posnemanjem narave, sama v obliki nesnovnih oblik govori o tistem, česar ni mogoče vidno prikazati in logično razložiti. So svetovi, ki govorijo na drugačen način. Subtilen. Skozi barvo, ton, strukturo. So pradelci kozmičnih sanj. Dela, ki jih predstavlja, so nastajala od leta 2003 do lanske zime. Predstavljajo tako makro kot mikrokozmos, tako ta svet (Zemljo), kot ostale svetove med/na katerih bivamo v drugačnih stanjih zavesti (meditacija, sanjanje). Od tu takšno poimenovanje razstave - Cosmic dreams.

Prireditev so popestrili plesalci starejše otroške skupine Kres, ki so s plesanjem, petjem in godenjem pričarali prijetno vzdušje in se predstavili z dvema plesoma.

Ker na RIC-u radi združujemo prijetno s koristnim, smo na otvoritvi razstave podelili tudi potrdila tečaja Računalniška pismenost za odrasle, udeležencem, ki so ga uspešno zaključili.

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media