Pa imamo zmagovalko našega kviza

O kvizu smo že pisali. Ravno danes pa smo ga tudi zaključile. Pri iskanju pravilnih odgovorov so si udeleženke pomagale z brskanjem po internetu, medsebojnimi posveti in posveti z bližnjimi. Nekatera vprašanja so res bila "trd oreh", vendar so udeleženke odgovarjale prav na vsa vprašanja.

Zmagovalka našega kviza je Klavdija, ki je pravilno odgovorila na 9 vprašanj, enega pa je celo postavila sama. Na drugem mestu sta Manoela in Aleksandra, ki sta pravilno odgovorili na 6 vprašanj. Tretje mesto sta zasedli Gračanka in Senja, s 3 pravilnimi odgovori. Sledijo še Madalina in Stojanka z 2 pravilnima odgovoroma in Lucija z 1 pravilnim odgovorom. Vse sodelujoče udeleženke bodo dobile praktično nagrado ob ponovnem snidenju - na kar že vse komaj čakamo.

Spodaj so predstavljena vsa vprašanja in odgovori našega kviza:

Vprašanja:

  1. Tvoje je, vendar ga drugi uporabljajo več kot ti.
  2. Si v temni sobi, kjer ni elektrike. Prižgati moraš ogenj v kaminu, svečo in petrolejko. V škatlici pa ti je ostala samo ena vžigalica. Kaj boš prižgala najprej?
  3. Kateri izmed spodnjih stavkov je pravilen, 1. ali 2.?
    1. Beljak je rumen.
    2. Beljak je rumeni.
  4. Moj kuža Lar je star 11 pasjih let. Koliko je star kuža Lar, če njegova leta preračunamo v človeška leta?
  5. Sestavite en smiseln stavek, ki naj vsebuje VSE naslednje besede: TORTA, JOPICA, SNEŽINKA, LOPATA, OKNO
  6. Je kuhano in pečeno,pod mizo vrženo,nemara jo pa niti pes niti mačka. Kaj je to?
  7. Ali slon lahko skoči?
    1. Da ali 2. Ne
  8. Neil Armstrong je 20. julija 1969 (oz. 21. julija po srednjeevropskem času) kot prvi človek stopil na Luno. Kateri slavni stavek je izrekel ob tem?
  9. Rjavi medved in medved panda sta v sorodu, vendar se njuni sprednji šapi razlikujeta. Kakšna je razlika med sprednjo šapi rjavega medveda in sprednjo šapo pande?
  10. Evropa je celina, na kateri leži tudi Slovenija. V kateri del Evrope spada Slovenija: Južna Evropa, Zahodna Evropa, Jugovzhodna Evropa, Srednja Evropa, Severna Evropa ali Vzhodna Evropa?

Odgovori:

  1. Ime.
  2. Vžigalico
  3. Noben odgovor ni pravilen, ker je beljak bel.
  4. Eno pasje leto šteje 7 človeških. Kuža Lar je star 77 let.
  5. Npr. Oblekla sem jopico in z lopato odmetala sneg ter odšla v trgovino kupit torto, ki sem jo, ob gledanju snežink skozi okno, tudi pojedla.
  6. Špila od krvavice.
  7. Ne.
  8. Neil Armstrong je na Luni izrekel slavni stavek: "To je majhen korak za človeka, a velik skok za človeštvo."
  9. Rjavi medved ima na prednji šapi 5 prstov, panda pa ima 6 prstov - šesti je palec, s katerim si pomaga pri trganju listov in nabiranju druge rastlinske hrane.
  10. Tokrat sta kar dva pravilna odgovora. Nekatere opredelitve Evrope Slovenijo uvrščajo v Srednjo Evropo, druge pa v Južno Evropo.

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media