Pilotna delavnica LegoSeriousPlay®

V okviru mednarodnega srečanja projekta KA2 KAFFI (To Know and Face Functional Illiteracy), ki ga je organiziralo Društvo razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto, smo na pustni torek, 25. februarja 2020, v prostorih RIC-a Novo mesto za gostujoče predstavnike različnih izobraževalnih organizacij za odrasle iz šestih evropskih držav (Slovenije, Italije, Grčije, Turčije, Bolgarije in Španije) izvedli praktično pilotno delavnico v sklopu mednarodnega projekta Re.M.I.D.A (Renewd Models for Inclusion of Disadvantaged Adults), v katerem kot eden izmed partnerjev sodeluje tudi RIC Novo mesto.

Namen projekta Re.M.I.D.A je prispevati k reševanju težave socialne izključenosti odraslih nad 45 let, predvsem žensk. V projektni skupini bomo opredelili in testirali, v prav ta namen prilagojen, pedagoški okvir inovativnega modela LegoSerious Play z namenom nudenja dodatne opore in pomoči svetovalcem izobraževanja odraslih pri njihovem svetovalnem delu, usmerjanju in ocenjevanju kompetenc te ciljne skupine. V sklopu projekta bomo za izobraževalce odraslih in svetovalce razvili novo metodologijo z uporabo LegoSeriousPlay®, podlaga katere je sicer že uveljavljena metodologija, ki jo spretno že uporabljajo večja in manjša podjetja širom sveta, za namene povezovanja zaposlenih oz. tako imenovanega teambuildinga.

Delavnico, ki jo je vodila Špela Juršič, samostojna strokovna delavka RICa, smo jo zaradi velikega števila slušateljev izvedli dvakrat. Projekt je namreč v fazi pridobivanja povratnih informacij uporabnosti novo razvite metodologije, zato nas je predvsem zanimalo, kako bi gosti, kot izobraževalci odraslih in svetovalni delavci, metodologijo lahko vkomponirali v svoje delo oz. kakšne so njene prednosti ter slabosti.

Nad izkazano metodologijo so gosti izkazali veliko navdušenje. Dobili smo veliko objektivnih strokovnih usmeritev, ki nam bodo pri nadaljnjem projektnem delu v veliko pomoč.

Nekaj utrinkov pa si lahko pogledate v spodnji galeriji.

Model Re.M.I.D.A. (in vsi projektni dokumenti, povezani z njim) temelji na odprtokodnih smernicah LEGO® SERIOUS PLAY®, ki jih je skupina LEGO® dala na voljo pod licenco Creative Commons. Lahko ga delite in uporabljate pod isto licenco, kot je navedena tukaj

 

Financerji

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media