Po naturopatsko z Nino Gramc

To  Četrtkovo srečanje v Univerzi za starejše RIC Novo mesto smo spet poskrbeli za zdravje in dobro počutje. Z Nino Gramc smo se že srečali, a danes nas je naučila še kaj več. Poleg vedenja o naravi in njeni moči, prepričljivo  dokazuje, kako dobra skrb za telo in dušo ohranja vitalnost in lepoto. Vodi tudi plavanje za otroke in starejše, zato je prepričana, da se lahko ohranjamo dolgo v pozna leta.

Danes smo spoznavali Bachove kapljice, kapljice za dušo. Z njimi si lahko pomagamo in odpravimo težave. Po pozornem poslušanju lahko pripravi kapljice, ki odpravijo težave, zdravijo osebo ne bolezen. Kar 38 esenc je pripravljenih, ki so naravne cvetne in so čustvena podpora. Več o tem najdete v knjigi Bachove cvetne esence.

O moksanju smo nekateri že slišali, za mnoge pa je bilo to neznano. To je metoda tradicionalne kitajske medicine, ko s segrevanjem akupunkturnih točk na telesu poživimo pretok energije. Dokler gori ogenj v nas, življenjski procesi tečejo in organizem deluje. Ko začne ugašati, ugasne tudi naše telo. Z ognjem- toploto dovajamo toplino v telo, da ga spodbudimo k delovanju, večamo odpornost. S toploto te zeliščne cigare razsluzimo organ, da začne delovati pravilno. Tudi o tem je napisana knjiga: Veronika Plantan Uporaba moxe z osnovami kitajske medicine.

Veliko je še znanj in načinov, da svoje telo vzdržujemo, ga negujemo, čuvamo in zdravimo. Nikoli ni prepozno za nova spoznanja, ki jih dodamo svojim izkušnjam in potrebam. Zato so naša srečanja vedno bolj obiskana. Naše nove članice pa pomlajujejo naša srečanja. Veselimo se pomladnega srečanja s predavateljico Nino Gramc in novih spoznanj o prehrani.

 

Zapisala Lizika Vardijan, članica Univerze za starejše RIC Novo mesto.
Fotografije Anita Jakše, vodja Univerze za starejše RIC Novo mesto.

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media