Po (neuspešnem) visokošolskem študiju v višješolski program

V šolskem letu 2000/2001 sem z zaključnim izpitom uspešno zaključil srednjo šolo, program strojni tehnik. Nato sem se vpisal v visokošolski program in do diplome mi manjka še nekaj izpitov. V času študija sem izrabil možnost ponavljanja. Sedaj razmišljam o vpisu v višješolski izobraževalni program. Zanima me, ali se lahko vpišem redno ali te možnosti nimam in bi se moral vpisati izredno. Poleg tega me še zanima, kateri obrazec moram izpolniti, kam ga poslati, kaj moram priložiti prijavi in kje so možnosti za študij po višješolskem izobraževanju za program strojništvo.

Vpis na višjo strokovno šolo vam je na voljo preko izrednih oblik študija, saj ste že bili vpisani na fakulteto. Med izredni način študija spada tudi najsodobnejša oblika študija na daljavo. Starostne omejitve za vpis v redni ali izredni študij ni.

Višješolski strokovni program strojništvo izvajajo naslednje izobraževalne organizacije: ACADEMIA Maribor (Maribor), ERUDIO IC (Ljubljana), IC GEOSS Litija (Litija), ICES Ljubljana (Ljubljana), ŠC Celje (Celje), ŠC Novo mesto (Murska Sobota), ŠC Novo mesto (Novo mesto), ŠC Postojna (Postojna), ŠC Ravne (Ravne na Koroškem), ŠC Škofja Loka (Škofja Loka) in TŠC Maribor (Maribor). Več informacij in razpisne pogoje najdete v razpisu za vpis v višje strokovno izobraževanje v študijskem letu 2019/2020.

Prijavite se s spletnim obrazcem, ki ga izpolnite, natisnite, lastnoročno podpišite in skupaj z dokazili (če so potrebna) priporočeno pošljite na višješolsko prijavno službo (Višješolska prijavna služba, Šolski center Celje, Pot na Lavo 22, 3000 Celje). Obrazca ni mogoče kupiti. Na voljo je le spletni obrazec na spletni strani Višješolske prijavne službe (https://vss-ce.com/VPSPrijavnica/). Rok za oddajo prve prijave je bil 18. 3. 2019, rok za oddajo druge prijave pa je 30. 8. 2019.

Za več informacij lahko pokličete na številko 041 686 721, pišete na elektronski naslov tadeja.arkar@ric-nm.si ali pa se v svetovalnem središču oglasite osebno, vsak delavnik.

Financerji

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media