Počitnice so tu

Po dolgem letu – za ene uspešnem ter druge manj uspešnem – so na vrata potrkale počitnice. Pouk je v letošnjem letu potekal v skupinah v tečajni obliki: ob rednem pouku matematike in slovenščine je udeleženec hkrati poslušal le še en predmet. Za posamezne uspešnejše udeležence pa smo organizirali pouk tudi po predmetih. Poleg pouka so imeli udeleženci možnost koristiti podporo pri učenju: učna pomoč, konzultacije z učiteljem, individualni pouk (po dogovoru), svetovalna podpora, uradne ure. Pri tem smo se v programu OŠO povezovali tudi z drugimi projekti. Ob tej obliki pouka in podpori smo realizirali za cca. 300 ur več pouka in podpornih aktivnosti od načrtovanega. 

Do 26. 6. 2018 smo izvedli 173 tako izrednih kot rednih izpitnih rokov, na katerih je bilo uspešnih 49 udeležencev. 28 udeležencev je takšnih, ki imajo bodisi opravljen en ali pa dva izpita v šolskem letu, 12 je bilo takšnih, ki so bili uspešni pri treh oziroma štirih izpitih. Tistim najuspešnejšim pa je uspelo uspešno opraviti 5 ali več izpitov in takšnih udeležencev je bilo kar 9. Na tem mestu lahko pohvalimo udeleženca, ki mu je uspelo uspešno opraviti 10 izpitov.

Ker pa je razpisanih še kar nekaj izpitnih rokov, smo prepričani, da se bo število uspešnih udeležencev še povečalo.

 

Počitnic pa se niso razveselili samo udeleženci pač pa tudi učitelji v programu OŠO. Tako je tudi za njih napočil čas, v katerem bodo lahko snovali nove učne ure za novo šolsko leto. Zaključek, na katerem smo pregledali uspešnost udeležencev in se dogovorili o morebitnem prihodnjem sodelovanju, pa smo popestrili s sprostitvijo ob gongih in seveda slastnim kosilom.

Včasih je dobro, da delo za nekaj časa tudi odložimo in naj bo tako tudi v času poletnih počitnic. Tako udeležencem kot našim učiteljem želimo, da se naužijejo vsega tistega, kar imajo radi.

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media