Poletni PUM-O zmagovalci

Kljub visokim avgustovskim temperaturam smo v programu PUM-O zaganjali »učne motorje«. Končni izkupiček našega skupnega dela in učenja pa je bil: trije poletni zmagovalci. Tina je uspešno opravila splošno maturo in se vpisala na Filozofsko fakulteto, Paolo je uspešno opravil tri popravne izpite za prvi letnik srednje strokovne šole in se vpisal v drugi letnik Mirjan pa je opravil dva izpita v Osnovni šoli za odrasle. Poletni zmagovalci so povedali:

»Za PUMO sem izvedela od mojega svetovalca na zavodu za zaposlovanje in posledično šla na predstavitev programa. Ponudili so mi prilagojen urnik in inštrukcije za matematiko za splošno maturo, ki sem jo uspešno opravila. Program je izpolnil moja pričakovanja. Ponujajo vrsto različnih aktivnosti in izlete, tudi na različne dogodke. Mentorji so zelo prijazni in družabni. Program bi priporočila mladostnikom, ki potrebujejo kakršnokoli pomoč in si je ne morejo privoščiti«. (Tina)

»Ko sem prvič prišel na PUM-O, sem mislil, da mi ne bo všeč, a mi je bilo. Imel sem zelo prijetno družbo. Razlog in glavni cilj ob vključitvi v program, so bili moji trije popravci ob koncu prvega letnika srednje šole. Dobil sem 3 odlične inštruktorje, ki so mi pomagali da sem uresničil zadani cilj. Poleg učenja sem počel tudi druge stvari. Naučil sem se igrati na bobne, plesti zapestnice, prvič sem čisto sam pripravil in spekel palačinke, veliko smo imeli tudi športnih aktivnosti zunaj. Za program PUM-O je izvedela mama v Posvetovalnici za učence in starše Novo mesto. Program bi priporočil vsem prijateljem, ki bi se znašli v podobni situaciji«. (Paolo)

»Za program PUM-o sem izvedel na Osnovni šoli za odrasle. Rad bi dokončal šolo, vendar potrebujem dodatno učno pomoč. V juliju in avgustu sem se učil za dva predmeta, ob pomoči mentorjev pa sem oba uspešno opravil. V programu mi je super. Najraje pomagam pri pripravi malice, veselim se izletov.« (Mirjan)

»Mentorji vsem poletnim zmagovalcemČESTITAMO!« (Tea, Mateja, Uroš)

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media