Poročilo o delavnici - Dan Romov 3. 4. 2014

V sklopu četrtkovih ustvarjalnih delavnic, ki potekajo v naših prostorih v okviru programa OŠO, smo z romskimi udeleženci organizirali posebno druženje ob  Svetovnem dnevu Romov.

Zbrali smo se na RIC-u in se razdelili v dve skupini.  V dogovoru z OŠ Grm je ena skupina udeležencev odšla na igrišče, kjer se je pomerila v igranju nogometa. Šport v šoli je dobra priložnost za druženje, sprostitev in rekreacijo.

V sodelovanju s predsednico Zveze Romov za Dolenjsko Duško Balažek smo si ogledali njihove prostore. Balažkova nam je predstavila društvo, odprla temo o romski problematiki v  vsakdanjem življenju, govorila o projektih, katere bi v prihodnosti, v sodelovanju z zvezo Romov, lahko izvedli. Udeleženci so z zanimanjem poslušali in postavljali vprašanja, saj z določenimi informacijami niso bili seznanjeni.

Pogovarjali smo se tudi o svetovnem dnevu Romov. Udeleženci so predsednic Zveze Romov za Dolenjsko z veseljem opisali. Pogovor je potekal o dnevu, ki so ga preživeli, hkrati pa so jo povabili tudi na zaključno kosilo, ki so ga pripravile udeleženke Osnovne šole za odrasle.

V prostorih Pum-a je istočasno potekala delavnica Peka torte. Udeleženke so s pomočjo mentorice naredile torto Nuttela in skuhale Ciganski golaž. Namen delavnice je bil  razporeditev dela, izmenjava izkušenj pri delu v kuhinji in pogostitev udeležencev. Delavnica in hkrati praznovanje ob svetovnem dnevu Romov sta se zaključila s kosilom z vsemi udeleženci programa in prijetnim druženjem.

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media