Potep na pustni torek

Na pustni torek 28. 2., se nas je zbralo pri TUŠ-u, 12 pohodnic in en pohodnik, vendar nihče tako korajžen, da bi se našemil.Ker se za ta dan ni prijavil nihče za vodenje(edini nepokriti termin), smo se kaj hitro dogovorili, kam jo bomo mahnili. Večina je bila za ravninsko "turo".

Podali smo se čez Krko in in ob naši zeleni lepotici, mimo pumpnice, nadaljevali do Cegelnice. Z brežin so nas pozdravljali mali zvončki in najavljali, da je blizu koledarska pomlad.Vreme je bilo ravno pravšnje za hojo in veseli smo bili, da smo zunaj. Za Cegelnico smo prešli na travniški kolovoz, ki se je vil med njivami vse do Grobljega in še naprej do Češče vasi. Preden smo stopili na glavno cesto, smo naredili krajši postanek, za prigrizek in toaleto v bližnji gostilni.

Malo se nam je vlekla hoja po pločniku mimo Podbreznika in Adrie, a ob klepetu pozabiš na take reči.Nato smo skrenili na prvo cesto, ki je zavila desno in nas čez zaselek Cegelnica pripeljala naravnost pred gostilno Rondo, kjer smo si malce oddahnili ob zasluženi kavici. Čakal nas je še zadnji del poti.Prečkali smo železniško progo, zašpilili klobaso in ob Krki nadaljevali do izhodišča. Čiste hoje je bilo ravno za tri ure. Polne elana smo se odpeljale domov pripraviti flancate in miške za naše maškare, za krofe, pa je bilo malo pozno.

Zapisala Metka Škedelj, članica študijskega krožka Potepanja po ...

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media