Pravljica se predstavi

Lani smo pričeli izvajati študijski krožek z naslovom Zgodbarjenje: medgeneracijska pot poklicev. Ukvarjali smo se z vprašanjem, kaj lahko otroci in starejši naučijo drug drugega. Starejše generacije imajo desetletja poklicnih izkušenj, ki so jih s pomočjo ŠK delili z mlajšimi. Podelili so jim praktične nasvete in življenjske lekcije (za poklicno pot). Mlajšim so torej pomagali raziskovati talente, interese in potenciale, kar jim bo v pomoč pri odločitvi za izobraževanje in kariero.

No, letos smo s krožkom nadaljevali in ga poimenovali Zgodbarjenje 2. Spremljala nas je znova maskota Poklicko Čarli. Spoznali smo nove poklice, in sicer kemika, biologa, programerja in pevca

V tej medgeneracijski obliki učenja je šlo za dvosmerno komunikacijo, torej so se tudi starejši naučili česa novega. Mlajši so hitreje usvojili znanje in ga prenesli na svoje starše oziroma stare starše. Na delavnicah so pripovedovali tudi o poklicih prihodnosti.

V duhu imena ŠK smo program tudi zaključili. Nastala je izvirna otroška pravljica. Njena vsebina je povezana z dogajanjem na delavnicah. Povezali smo se z ilustratorko Andrejo Karbo, ki je pravljico opremila s čudovitimi ilustracijami.

Tako kot lani, je tudi letos krožek sodeloval s Kariernim centrom za mlade »VšečKAM in GREM«.

Financerji

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media