Predstavniki RIC-a Novo mesto in ZiSSS na usposabljanju v Sint Marteenu

Predstavniki Združenja izobraževalnih in svetovalnih središč Slovenije smo se med 20. in 31. oktobrom 2022 v Sint Marteenu v okviru projektu Erasmus+ KA1 udeležili tečaja » Adult educator' role in after-pandemic times and assisting adults to learn. Na mobilnosti smo obogatili svoje dosedanje znanje in ga nadgradili z novim.  Zadali pa smo si tudi nalogo, da ko se vrnemo vsa naša spoznanja uporabimo, jih prenesemo na svoje zaposlene in vključimo v razvoj novih programov.

Še pred tečajem smo se ukvarjali z pet-letno vizijo in razvojem ZISS-a ter uskladili še zadnje ideje za izvedbo aktivnosti na usposabljanju za osebje ZiSSS v Kranjski Gori. 

Nato sta  nas toplo sprejeli naši gostiteljici iz Vestifexa. Skupaj z udeležencema iz Portugalske smo se najprej seznanili z logistiko, z delovanjem organizacije gostiteljice, se med seboj spoznali ter z nizom delavnic »icebrakerji« prebili led in poskrbeli za pravo učno okolje.

V začetku smo spoznavali in se pogovarjali o tem kakšna je  vloge izobraževalcev odraslih v post covidnem obdobju. Spoznali smo različne pristope, ki so osredotočeni na celostno obravnavo udeležencev izobraževanja odraslih ter osnove duševnega zdravja tako učečih se kot tudi učiteljev oziroma predavateljev. Ni manjkalo tudi novih orodji in ideje, kako podpreti duševno zdravje posameznih učečih in skupin ter kako le tega krepiti v ustanovi.

Ves čas tečaja smo s  pomočjo ustvarjalnih delavnic spoznavali idealno izobraževanje odraslih v prihodnosti, nadgrajevali  znanje in vedenje o čuječnosti,  znanje individualnega svetovanja glede na učne potrebe udeležencev ter pridobivali ideje za razvoj projektov za sodelujoče institucije na podlagi novo pridobljenih znanj.

S skupinskim vrednotenjem vseh aktivnosti smo zaključili naš obisk na Sint Marteenu, nadaljevali pa bomo seveda doma. Ob vsem tem pa že razmišljamo in načrtujemo naše naslednje mobilnosti, naslednja, na temo izobraževanja odraslih, sledi že takoj v naslednjem letu.

 

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media