Priprave na pilotno usposabljanje v okviru TRIADE II v polnem teku

V februarju 2021 načrtujemo izvedbo pilotnega usposabljanja za strokovnjake in druge osebe, ki delajo s starajočimi osebami v duševnem razvoju.

Usposabljanje bo potekalo zaradi COVID situacije večinoma on line (preko zoom aplikacije) in bo tako dostopno širši skupini, predvideva pa se tudi vmesno samostojno delo. Program usposabljanja smo razširili ter povezali tudi več drugih projektov v RICu, ki se vsebinsko povezujejo s projektom TRIADE II, da bodo udeleženci usposabljanja imeli od tega še večjo korist. Program bo obsegal predvidoma obsega 40 ur (deloma on-line preko predavanj in interaktivnih delavnic ter deloma preko vodenega samostojnega dela ter dela v spletni učilnici).

O programu usposabljanja:


Glavne tematike usposabljanja bodo:

  1. Dvig kvalitete življenja oseb z motnjami v duševnem razvoju (značilnosti ciljne skupine in procesa staranja, izdelava individualnega načrta namenom dviga kvalitete življenja oseb z motnjami v duševnem razvoju)
  2. Mehke veščine (in njihov pomen z vidika strokovnjakov in drugih oseb, ki delajo z osebami z motnjami v duševnem razvoju ter z vidika oseb z motnjami v duševnem razvoju, možnosti vrednotenja mehkih veščin in okrepitev le-teh)
  3. Razvoj kariere z vidika oseb s posebnimi potrebami

Ciljna skupina usposabljanja:


  • Strokovni delavci, ki delajo z osebami z motnjami v duševnem razvoju
  • Drugi sodelavci, ki so vključeni v proces dela z motnjami v duševnem razvoju (npr. osebni asistenti, mentorji …)

 

V kratkem bo objavljen urnik ter prijavni obrazec! Prvi dve srečanji pa načrtujemo v dopoldanskem času med šolskimi počitnicami v februarju.

Financerji

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media