Program BZZ v Škocjanu

Od 8. 10. 2012 do 10. 12. 2012 smo izvajali program Branje za znanje in branje za zabavo v vrtcu Škocjan. Srečanja so potekala desetkrat, vsak ponedeljek, po dve ali tri šolske ure.

Delo v skupini sta vodili Jana Seliškar in Janja Bučar. Vsako srečanje je bilo sestavljeno tako, da so bili del srečanja otroci in starši skupaj, v drugem delu pa so se ločili. Ko so bili ločeno, sta mentorici isto temo izvedli na različna načina. Tako je bilo vedno zanimivo za otroke in tudi za starše.

Raziskali so družinsko pismenost, pogovorili so se kako beremo z otrokom, kako beremo otroške knjige. Pripravo otroške zabave mnogi prepustijo zabavnim institucijam, a na srečanju so dobro razmislili kako pripraviti otroško zabavo. Skupni obisk knjižnice so nadaljevali s pismenostjo ob domači mizi, branjem slikopisa in spoznavanjem knjig s poučno vsebino. Kot sestavni del porajajoče se pismenosti v domačem okolju, so raziskovali tudi didaktične igre za spodbujanje bralne pismenosti in izdelovali lutke na osnovi izbrane knjige.

Na zadnjem srečanju so udeleženci programa prejeli tudi potrdila. Začetek naslednje izvedbe bo v ponedeljek, 28. 1. 2013 ob 16.00 v vrtcu Čebelica v Šentjerneju.

 

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media