Prva diseminacijsko-eksploatacijska delavnica za izobraževalce odraslih

V petek, 10. 7., smo v RIC-u Novo mesto organizirali prvo diseminacijsko-eskploatacijsko delavnico za izobraževalce odraslih, ki delajo na področju izobraževanja in vključevanja Romov v družbo.
Delavnica je potekala v treh delih. V prvem delu smo predstavili projekt e-Roma Resource in e-RR platformo kot glavni rezultat projekta. Udeležence delavnic smo vodili po platformi in jim predstavili najpomembnejše podstrani (glavni meni, podstrani posameznih držav, podstrani e-RR Europe, Knjižnica in Projekti) ter možnosti za prenos gradiv. Na platformi so v knjižnici zbrana različna gradiva s tematiko socializacije Romov, prav tako so predstavljeni različni projekti in rezultati le-teh. Knjižnici gradiv in projektov sta bogat vir za vsakodnevno prakso strokovnjakov, ki delajo na različnih področjih.

V drugem delu delavnice so udeleženci v dvojicah raziskovali platformo in bili pozorni tako na njeno strukturo in delovanje kot tudi na vsebino. Našli so obilo gradiv, ki jih lahko uporabijo pri svojem delu z Romi in pri razvoju različnih gradiv. Kot še posebej dragoceno so ocenili zbirko projektov in projektnih rezultatov, saj mnoge od njih lahko prilagodijo in prenesejo v lastno prakso, poleg tega pa je pri snovanju novih projektnih idej vedno potrebno vedeti, kaj je na posameznem področju že razvito.
Za projektno skupino e-RR pa so bile še posebej dragocene vse pripombe udeležencev o samem delovanju strani, še posebej njihova pričakovanja, kako bi moral delovati iskalnik in kakšen je pomen ključnih besed pri tem.

V tretjem delu delavnice so udeleženci predstavili projekte in materiale, ki jih bodo uporabljali pri svojem delu in evalvirali platformo.

Ogledate si lahko tudi kratek video zapis o delavnici.

Qy-SXRRaUlM

Financerji

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media