PUM na Cipru

Program PUM je od leta 2011 vključen v akcijo Grundtvig Učna partnerstva, ki poteka v okviru programa Vseživljenjsko učenje. V mesecu februarju sta se dva udeleženca in mentorici udeležili partnerskega srečanja projekta z naslovom EU Treasure Hunt, ki je potekal v ciprskem glavnem mestu. Tema tokratnega srečanja je bila umetnost.

Udeleženci so si ogledali srednjo šolo, katere program posebno pozornost posveča umetniškemu ustvarjanju. Učenci šole so za obiskovalce pripravili tudi kratek kulturni program, v katerem so predstavili tradicionalna oblačila, plese in jedi. Organizatorji so udeležence srečanja, ki so na Ciper prispeli iz petih partnerskih organizacij – Italije, Španije, Velike Britanije in Slovenije popeljali tudi na ogled mesteca Lefcara, ki je znano po tradicionalni obrti izdelovanja čipk in izdelkov iz srebra.

Program štiridnevnega obiska je bil pester in zanimiv, organizatorji pa so poleg projektnih aktivnosti poskrbeli tudi za prijetno druženje vseh udeležencev. Zadnji dan srečanja je bil namenjen partnerskemu sestanku, na katerem so udeleženci izvedli evalvacijo obiska in izbrali zmagovalca logo natečaja, ki je potekal v času priprav na obisk na Ciper. Dogovorili so se tudi o poteku prihodnjih prihodnjih aktivnosti.

Naslednje srečanje bo posvečeno temi zgodovine in bo potekalo v mesecu juniju na Dunaju. Projekt finančno podpira Evropska unija s programom Vseživljenjskega učenja.

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media