PUM-O v času karantene

Nastopil je čas negotovosti, strahu in zmede, saj smo tako kot ostale izobraževalne institucije in programi tudi mi od 15. 3. 2020 zaprli vrata za naše udeležence. Za marsikoga je bilo težko sprejeti dejstvo, da spremeni svoje navade in ostane doma.

Program je kljub temu deloval. Ekipa mentorjev je med karanteno poskrbela za vsebine in nudila udeležencem podporo preko elektronskih medijev. Poskrbeli smo za dnevno motivacijo in spodbudo pri vsakodnevnih težavah življenja doma z svojci. Skupaj smo reševali naloge, se pogovarjal o novem načinu življenja ter izzivi, ki jih predstavlja negotov čas pred nami. Pojavilo se je veliko nejasnosti glede posameznih ukrepov za zajezitev širjenja okužb. Skupaj smo reševali vprašanja kako se obnašati, kje je varno, kaj je dovoljeno in kaj je prepovedano. Iskali smo najboljše načine za zaščito samega sebe in ostalih sokrajanov.

Delo od doma z udeleženci programa PUM-O

(https://www.facebook.com/pumo.novo.mesto/videos/249894819381482/)

Udeleženci programa PUM-O so se prilagodili in so ostali doma. Čas so namenili razmišljanju o sebi in o prihodnjem poglavju njihovih življenjskih poti. Pojavilo se je veliko novih idej in sprejelo nekaj korenitih sprememb za prihodnost.

"Človek uspe, če je ob pravem času na pravem kraju in če zna izkoristiti priložnost tega trenutka."

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media