Razstava čipk Rozine Kum v RIC Galeriji

Članica Univerze za 3. življenjsko obdobje Rozina Kum je danes, 16. 10. 2014 ob 10. uri, v Galeriji RIC pripravila razstavo svojih idrijskih čipk. Udeleženci razstave so bili nad izdelki navdušeni.

Rozina Kum je po poklicu ekonomistka, sedaj upokojenka. Rodila se je v deželi idrijske čipke, v Cerknem. V rosnih letih je na čipkarski šoli dobila osnovno znanje klekljanja. "Dolgo si nisem uspela vzeti časa za ta konjiček. Po upokojitvi sem začela znanje obnavljati in nadgrajevati. v letu 2010 sem na natečaju Združenja slovenskih klekljaric na temo šesterokotnik zasedla 1. mesto," pravi Rozina.

Ob prijetnem zvoku klekeljnov ji ne mine samo čas, pomeni ji sprostitev in umiritev. Med množico vzorcev izbira zahtevnejše, zanimive motive, ki dopuščajo kreativno izbiro tehnik in materialov. Zanima jo tudi poučevanje klekljanja. Redno sodeluje na razstavah ročnih del DU Straža, na čipkarskih dnevih v Železnikih. Za tokratno razstavo je izbrala predvsem motive, nekaj ji je tudi izdelanih po lastnem vzorcu torej so avtorske.

Utrinke z otvoritve razstave si oglejte v galeriji.

 

 

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media