Samoobramba v vsakdanjem življenju 2

Jesenska obljuba je postala resničnost. Tako smo junijsko Četrtkovo srečanje, 1. 6. 2023, Univerze za starejše RIC Novo mesto spoznali prostore Kempo Arnis Federation v trgovskem centru Rialto. V bivših prostorih tovarne Novoteks so uredili prostore, kjer vadijo in učijo samoobrambo. Za mogočnimi vrati s privlačnim napisom se skrivajo veliki in lepi prostori za vadbo in treninge. Ustanovitelj in vodja Borut Kincl s svojimi sodelavci nudi znanje in pogum mnogim, ki potrebujejo spretnosti in znanja za varovanje, za moč, za samozavest in za dobro vzdržljivost. Svoje znanje širijo doma in v tujini.

Z nekaj prijemi obrambe so nas že jeseni navdušili. Ta dan pa smo spoznali mnogo naprav in opreme v dveh velikih telovadnicah, kjer nabirajo znanja o samoobrambi. Kar 200 mladih od 11 do 15 let se druži in nabira spretnosti in napredujejo v znanju in moči. Čez 300 članov pa deli filozofijo njihovega poslanstva: Brez nasilja izzvati moč za mir.

Ta četrtek sta posvetila svoj čas nam - starejšim, da bi z njihovim znanjem znali braniti sebe in svoje imetje. Že sama misel, da znamo nekaj pravih prijemov in odzivov nanje, nas bo opogumila. S sodelavcem Lukom Jantolek sta se potrudila, da smo spoznali naprave, naredili vaje s pripomočki, potem pa še vaje na blazinah. Luka je zanimiv sogovornik in dobro pozna kulturo in obrede Japoncev. Bila sta dobra gostitelja, učitelja in odlična trenerja. To dokazuje njuno pripadnost ideji Kempovcev in pripravljenost, da znanje širita med ljudi.

Čeprav imajo veliko dela s pripravami za 25. obletnico delovanja, sta se potrudila za nas, kar nam veliko pomeni. 17. junija bo velika prireditev in praznovanje, ko bodo slavili svoje uspehe in delili veselje z obiskovalci. Če bo zanimanje, bosta za nas starejše pripravila poseben program. Malo več znanja in moči v teh letih pride prav, zato razmislite o tem. Jeseni pa še ena dejavnost za nove izzive. Srečno vsem pri vaših odločitvah!

Čestitam vsem za 25 let trdega in koristnega dela in za pripadnost tako dobremu namenu.

Zapisala Lizika Vardijan, članica Univerze za starejše RIC Novo mesto. Fotografije: Anita Jakše, vodja Univerze za starejše RIC Novo mesto.

 

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media