ScienceLit metodologija in interaktivni vodič

V okviru projekta ScienceLit smo pripravili zaključni verziji ScienceLit interaktivnega vodiča in metodologije znanstvenih kavarn.

Metodologija vsebuje vse potrebne informacije za organizacijo Znanstvenih Dialoških Srečanj (ZDS), opisuje vlogo moderatorja in vsebuje priporočila kakšne znanstvene teme izbrati. Najdemo tudi natančne opise, kako potekajo Znanstvene Dialoške Srečanja, kaj potrebujemo za jih pripravo in kakšni so kriteriji, ki jih moramo upoštevati pri pripravil srečanj. 

Cilj projekta je ustvarjanje priložnosti za razpravljanje o znanstvenih temah predvsem naravoslovnih, z uporabo orodij razvitih v projektu.

Interaktivni vodič zagotavlja pravilno izvajanje metodologije ScienceLit in uspešno izvedbo rezultatov projekta in vseh pomembnih prispevkov. Namenjen je ponudnikom izobraževanja odraslih, izobraževalcem odraslih, prostovoljcem in vsem, ki si želijo izvajati metodologijo ScienceLit.

Vodič je v elektronski obliki, zato je zelo dinamičen, privlačen in dostopen vsem zainteresiranim. Tukaj lahko preberemo kako začeti, moderirati in nadaljevati Znanstvene Dialoške Srečanja. Poleg tega vsebuje teoretično ozadje in daje možnost izmenjave izkušenj.

Vodič po Znanstvenih Dialoških Srečanjih je namenjen vsem institucijam, ki se zanimajo za organizacijo Znanstvenih Dialoških Srečanjih. S tem priročnikom bodo pridobile poglobljene informacije o načelih in izvajanju ZDS.

Dokumenti

/media/objave/dokumenti/2018/Scientific_Dialogic_Gatherings_Methodology.pdf

Financerji

© 2022

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media