Sebastjan Šeremet in Nejc Smodiš »odpirata oči« v Galeriji RIC Novo mesto

V četrtek, 1. aprila, je bila na RIC-u Novo mesto, v okviru Borze znanja, ob 11.30 uri otvoritev razstave slik in risb mladih novomeških samoukih, alternativnih umetnikov Sebastjana Šeremeta in Nejca Smodiša. Po uspešni razstavi »Črno upanje« v KC Janeza Trdine, sta se pa tokrat predstavila z izborom retrospektive njunih najboljših del, ki so nastajale v vseh letih skupnega ustvarjanja, z naslovom »Odprite oči«. Kot tandem imata za seboj veliko skupnih projektov in delavnic ter sodelovanj z drugimi umetniki (glasbeniki, pesniki in kiparji).

Razstavljena dela so slike v akrilni in oljni tehniki, ter risbe s tušem. Poleg izjemne detajlne natančnosti in stilske dovršenosti njunega gotsko obarvanega nadrealističnega iluzionizma, avtorja s svojo sporočilnostjo tudi ozaveščata opazovalca, da začne razmišljati s svojo glavo. Z izrazito groteskno simboliko izražata kritiko do nepravilnosti v družbenem sistemu, kar na prvi pogled lahko deluje šokantno in srhljivo. Kljub temu pa visoka raven estetike, barvitost in večdimenzionalnost njunih del, hkrati hipnotično pritegneta gledalca, da res na široko odpre oči.

Razstava bo na ogled v Galeriji RIC predvidoma do sredine maja 2010.

Kulturni program sta z akustičnima kitarama glasbeno obarvala člana metal skupine Necrotic, Aljoša Hrastar in Gregor Janežič, ki sta odigrala dve skladbi.

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media