Skupaj osvojimo splet - SOS točka

Tako je sporočilo našega Četrtkovega srečanja Univerze za starejše RIC Novo mesto. Kar cela ekipa prijaznih svetovalcev iz Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto se je odzvala vabilu, da nam bi pokazala, kako rešujemo e-napotnice za naročila pri zdravnikih in specialistih. Osnov računalnika smo se člani naučili v RIC-u, saj so bile delavnice za ta pouk dolgo v programih polne in obiskane. Medtem pa se je zgodilo veliko novega in vedno bolj smo odvisni od digitalnega znanja. Mi pa smo že marsikaj pozabili. Knjižnica pa se je pripravila in starejšim želi olajšati dostop do zdravnika po digitalni poti in še veliko jih poznajo, da nam olajšajo poti do nujnih stvari..

Začela je gospa Bojana Medle s predstavitvijo pomoči, ki jo vsak tretji torek nudijo obiskovalcem knjižnice. To je koristen podatek, da vemo, kam po pomoč. Tako lahko dostopamo do portalov: e-zdravje, e-uprava, e-davki…, do Biblosa in Cobissa, baze slovenskih filmov. Ne vem, če bomo lahko osvojili vse digitalne poti, kar je danes že nuja, a mnogim to uspeva.

Vsebina delavnice so bile e-napotnice in gospa Maja Ivanež je po postopkih peljala nas udeležence do prijave. Pomoč so nam nudili in nas usmerjali vsi. Smo pa ugotovili, da bo individualna pomoč najbolj koristna za mnoge zadrege, ki jih rešujemo na svoj način. Pogosto neuspešno.

Seznanjeni z novimi izzivi raziskovanja smo zadovoljni zapuščali učilnico in se zahvalili vsem »informatorjem« za prijazno pripravljenost in pomoč v tej »čarunalniški« modrosti.

Zapisala Lizika Vardijan, članica Univerze za starejše RIC Novo mesto

 

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media