Skupinska mobilnost udeležencev v IO, ISTANBUL 2023

Konec marca, od 26. 3. 2023 do 1. 4. 2023, sem se udeležila mobilnosti, ki je bila priložnost za učenje nove veščine in obisk mesta na stiku dveh celin. Usposabljanje je bilo namenjeno papirni filigrafiji ali Quilling, ki je tehnika zvijanja širših in ožjih papirnatih barvnih trakov v zvitke različnih oblik. Udeleženke so bile starejše ženske, ki jih je predlagalo 9 članic ZiSSS, v vlogi spremljevalk pa smo bile 4 strokovne sodelavke, organizatorke IO. Med 20 udeleženkami sta iz RIC-a Novo mesto sodelovali Andreja Stanković in Vilma Bajt. To je bila zanimiva izkušnja, ki jo najbolj nazorno in slikovito prikazuje naslednji zapis:

Istanbul, 1. dan

Po uspešnem prihodu v Istanbul v nedeljo in nastanitvi v hotelu, smo v ponedeljek izobraževanje začeli v razgledni sobi restavracije na vrhu hotela. Stanovali smo v starem delu mestnega središča, blizu najbolj zanimivih točk za oglede.

Spoznali smo Sibel, vodjo aktivnosti, ki je Hikmetova žena. Slednji nas je pričakal na letališču. Spoznali smo še preostalo ekipo in učiteljico tehnike izdelovanja motivov iz papirja. 

Celoten zapis si lahko preberete na povezavi.

 

 

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media