Slikarska razstava Tadeja Rozmana

V sredo, 30. maja 2012 je v okviru Tedna vseživljenjskega učenja program Projektno učenje za mlajše odrasle (PUM) pripravil slikarsko razstavo Tadeja Rozmana, enega izmed udeležencev programa. Otvoritev razstave je potekala v prostorih Razvojno izobraževalnega centra Novo mesto. Dogodek je popestril tudi kratek kulturni program.

PUM v okviru delovanja spodbuja svoje udeležence tudi pri njihovih umetniških aktivnostih. Tadej Rozman je eden izmed tistih mladostnikov, ki se je v času obiskovanja programa pričel zavedati, da je umetniško izražanje pomemben del njegovega življenja.

»Za slikanje me je navdušil pokojni ameriški slikar Robert Norman, bolje poznan pod imenom Bob Ross. Po gledanju njegovih videov na spletu sem bil impresioniran predvsem nad tem, kako enostavno in v relativno kratkem času naslika zelo dobro sliko. Po njegovih navodilih sem se podobnega dela lotil tudi sam. Število mojih slik se je od oktobra 2011, ko sem postal udeleženec programa, zelo povečalo. Mentorice me pri mojih slikarskih aktivnostih zelo spodbujajo, hkrati pa program omogoča, da imam na voljo platna in ves potreben material za slikanje, ki si ga sam ne bi mogel privoščiti. Z nasveti sta mi v veliko pomoč zunanja sodelavca programa in novomeška slikarja Sebastjan Šeremet in Nejc Smodiš, s katerima v okviru slikarskih in drugih delavnic redno sodelujemo.«

V relativno kratkem časovnem obdobju je naslikal lepo število slik, ki jih je predstavil širši javnosti. Številni obiskovalci so bili deležni predstavitve avtorja slikarskih del z glasbeno spremljavo ter pogostitvijo.

Operacijo delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport. Operacija se izvaja v okviru programa razvoja človeških virov za obdobje 2010˗2013, 3. razvojne prioritete: Razvoj človeških virov in vseživljenjskega učenja; prednostne usmeritve: Izboljšanje usposobljenosti posameznika za delo in življenje v družbi, temelječi na znanju.

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media