Sodelovali smo pri postavitvi razstave bivše udeleženke programa PUM-O

Larisa Kompare je bila do pomladi 2017 vključena v program PUM-O. V času vključenosti je sicer sramežljivo omenjala svojo ljubezen do ustvarjanja, po odhodu iz programa pa je zbrala pogum in se odločila za postavitev razstave slik.

O sebi je povedala: »Od otroštva sem si tiho želela risati in slikati. Veliko ljudi mi je govorilo in mi govori še danes, da sem nadarjena, prav tako starši. Vedno sem se le sramežljivo smejala, vendar v srcu je ostala želja, da tudi drugi vidijo moj talent, na katerega sem ponosna. Imela sem željo, da se šolam na umetniški gimnaziji, vendar mi starši tega žal niso zmogli finančno zagotoviti. Takrat se mi je podrl svet, vendar nisem nikoli odnehala risati in slikati. Do danes sem risala za svojo dušo in v slike zlivam, kako poteka moje življenje. V svojih delih vidim sebe in osebe, ki mi pomenijo vse na svetu. Svoje slike rišem s svinčnikom, barvicami, flomastri, ogljem in temperami. Rišem na risalne liste in platna. Imam željo, da bi moje slike postale slavne. Rada bi spoznala priznane slikarje in veselila bi se njihovega nasveta. Srečna bi bila, če bi s to razstavo našla nekoga, ki bi kupil kakšno od mojih slik.«

Otvoritev razstave z naslovom Moja pot je potekala v četrtek, 9. 11. 2017, v prostorih RIC-a. Njeno prvo javno predstavitev je vsebinsko in moralno podprla Larisina stara mama, ga. Danica Ida Kompare. Na otvoritvi je predstavila svoji pesmi Slovenec sem in Jesen. In kakšna je bila vloga sedanjih PUM-ovce? Pomagali smo pri postavitvi slik, pripravili mizo za manjšo zakusko, se udeležili razstave in razmišljali o lastnih ustvarjalnih potencialih. Držimo pesti za novega prebojnika.

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media