Sonaravni vrt za samooskrbo

Študijski krožek deluje na Cerovcu od leta 2017 in povezuje ljudi različnih starosti, ki želijo razširiti svoje znanje o sonaravnem vrtnarjenju, delovati čim bolj samooskrbno ter ekološko. Jedro članov ostaja isto, vsako leto pa se pridružijo novi občani, ki jih privabijo različne aktivnosti krožka v preteklih letih. Občina ima s svojimi naravnimi danostmi  zelo dobre priložnosti za samooskrbo in spodbuja prenos znanja med generacijami.

Člani krožka bodo pridobivali nova znanja in izmenjavali izkušnje o tem, na kakšen način lahko pripravijo posamezno vrsto tal za obilen pridelek in širili svoje znanje o negi tal v vrtu; o načrtovanju vrta z upoštevanjem dobrih in slabih sosedov; ukvarjali se bodo s škodljivci v vrtu in izmenjavali znanja in izkušnje o ekoloških načinih zatiranja škodljivcev; izmenjavali izkušnje o negi in vzgoji sadik in pravilni izbiri, shranjevanju in izmenjavi semen ter si med seboj izmenjali domače sadike in semena; ukvarjali se bodo z urejanjem zelenjavnega vrta brez prekopavanja, kompostiranjem, pripravo in uporabo zastirke in se poučili tudi o negi sadnega drevja.

Na srečanjih s strokovnjaki bodo krožkarji nadgradili svoje znanje in dobili odgovore na odprta vprašanja. Še posebej dragocena bo izmenjava znanja med krožkarji različnih generacij, ki temelji na preizkušenih praksah domačega lokalnega okolja.

 

 



© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media