Srečanje mreže VGC-jev iz cele Slovenije

V petek, 24. 5. 2019, smo v prostorih RIC Novo mesto gostili mrežo konzorcijev vseh petnajstih Večgeneracijskih centrov, ki delujejo v Sloveniji. Takšna delovna srečanja potekajo dvakrat letno, udeležijo pa se jih direktorji in vodje konzorcijev ter skrbnica projekta na MDDSZ, ga. Barbara Pelhan.

Glede na to, da je MO Novo mesto občina, ki podpira kar dva Večgeneracijska centra, to sta VGC Skupaj, ki ga vodi RIC Novo mesto (partner je LU Kočevje), in VGC Marela, ki ga vodi Slovenska filantropija (partner je DRPD Novo mesto), smo bili veseli, da nas je v uvodnem delu nagovorila dr. Vida Čadonič Špelič, direktorica občinske uprave MO Novo mesto, ki je poudarila vlogo takšnih centrov za boljšo kakovost življenja lokalnega prebivalstva.

Skrbnica projekta Barbara Pelhan je na kratko orisala projekt Večgeneracijski centri, ki so že zelo prepoznavni po vsej Sloveniji. Udeležencev je vedno več, saj se presega kazalnike tudi za 300 %. Značilna je lokalna posebnost posameznega centra, saj so nekateri bolj usmerjeni k migrantom, drugi k mladostnikom ali starostnikom, odvisno od potreb okolja. Napovedala je dober obet glede nadaljevanja projekta v prihodnji finančni perspektivi, saj v tej smeri tudi sama deluje na ministrstvu.

Sledile so še predstavitve posameznih centrov in nato konkretni predlogi za dvig kakovosti projekta v naslednjem razpisnem obdobju. Prisotni so med odmorom lahko pokukali v skupino prostovoljk, ki se je družila in ustvarjala, poskusili pa so tudi presne sladice, ki so jih udeleženci z izvajalko Suzano Plut pripravili tega dne na kulinarični delavnici.

Delovno srečanje se je zaključilo z neformalnim druženjem in izmenjavo izkušenj.

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media