Strokovno usposabljanje mentorjev programa PUM-O

Z novim šolskim letom so se začela tudi izobraževanja za mentorje programa PUM-O. Poleg organizacije, koordinacije in izvedbe aktivnosti v skupini se mentorji PUM-O neprestano usposabljamo, iščemo nove metode, nove pristope na področju dela z mladimi. Tokrat smo se udeležili spopolnjevanja za mentorje programa PUM-O z naslovom "Socialno kulturna animacija kot oblika promocije za vključitev in sodelovanje v programu PUM-O" v izvedbi Andragoškega centra Slovenije.

Vsi PUM-O programi v Sloveniji se pripravljamo na praznovanje 20. obletnice delovanja programa, s tem namenom smo si ogledali dobre prakse pri kreativni promociji in definirali celostni animacijski pristop k promociji v lokalni skupnosti. Idej na področju promocije je veliko, preostane samo še izbira prave strategije in zavihati rokave ter uresničiti le te. 

V drugem delu izobraževanja smo, pod vodstvom slikarja in bivšega mentorja PUM-O Boruta Beusa, izdelovali umetniško instalacijo "Sence". Namen in cilj umetniške instalacije je za delo v programu večplasten. Udeleženci si pridobijo nove spretnosti, saj je za postavitev te instalacije potrebno ščepec ustvarjalnosti, žličko navdiha, baterijski vrtalnik in veliko vztrajnosti ter natančnosti. Instalacija je namenjena samorefleksiji, saj ob vstopu na stenah preberete sporočila ljudi, ter zapišete svoje misli, sporočila. Program PUM-O s tem pridobi odlično platformo, ki pri posamezniku vzbudi zanimanje in s tem priložnost za promocijo. Zato vsi Novomeščani bodite pozorni, saj boste kaj kmalu takšno instalacijo opazili v lokalnem okolju.

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media