Svetovna kavarna za uspešnejše sodelovanje pri vključevanju Romov

Romske tematike se v RIC-u Novo mesto že več let lotevamo regijsko, pri čemer tesno sodelujemo z različnimi strokovnjaki, organizacijami in Mestno občino Novo mesto. Še več, Rome iz lokalnega okolja vključujemo v naše dejavnosti tako, da niso samo naši udeleženci, pač pa tudi sodelavci in partnerji. Zaradi pomembnosti medsektorskega in regijskega povezovanja pri razsežnostih te problematike smo včeraj, 16. 4. 2015, v prostorih RIC-a gostili strokovnjake iz občin, šol, uradov za delo, zaporov, centra za socialno delo, knjižnice, NVO, ljudske univerze, povabilu se je odzvala tudi predstavnica romske skupnosti.

Dogodek smo izvedli po metodi svetovne kavarne. Sprva so koordinatorice projektov predstavile vse štiri aktualne projekte, in sicer dva Grundtvig Multilateral projekta, FINALLY – Finančna pismenost za Rome in e-RR (e-Roma Resource) ter program Daphne, Zgodnje poroke – kultura ali zloraba?, in projekt Norveškega finančnega mehanizma SORO (Sodelovanje za zdravje Romov).
V nadaljevanju smo skupaj z udeleženci poiskali možnosti sodelovanja in povezovanja ter konkretno začrtali aktivnosti, ki bodo zvišale raven pismenosti Romov in obogatile kakovost življenja te ciljne skupine.

Gradiva:

Video dogodka:


Kontaktne osebe:

Projekt e-RR
ana.granda.jakse@ric-nm.si
Projekt Finally
gabi.ogulin.pocrvina@ric-nm.si
Projekt SORO
brigita.herzenjak@ric-nm.si
Projekt Zgodnje poroke - kultura ali zloraba
tea.sulic@ric-nm.si

Financerji

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media