Tečaj DIGITAL LITERACY FOR TEACHERS: NAVIGATING ICT – študijski obisk na Madeiri, Portugalska

Direktorji Združenja izobraževalnih in svetovalnih središč Slovenije – ZISS smo se med 20 in 30. aprilom mudili na študijskem obisku oziroma tečaju DIGITAL LITERACY FOR TEACHERS: NAVIGATING ICT na Madeiri. Gostila nas je organizacija Learning Together.  Skupaj z odlično predavateljico Tânia Serrão smo preživeli prekratkih 5 dni tečaja.

Usposabljanje smo začeli z raziskovanjem pomena IKT v izobraževanju in prednosti, ki jih ta prinaša. S pomočjo orodij https://avatarmaker.com/  in  https://www.pixton.com/welcome  smo skupaj z udeleženci iz Poljske, Španije in Latvije izmenjali svoje osebne zgodbe in se tako dobro povezali ter pripravili na sodelovanje. Spoznali smo množico orodji. KIALO https://www.kialo-edu.com , ki spodbuja e-debato in kritično razmišljanje ter iskanje argumentov za in proti, s pomočjo orodja  https://www.polleverywhere.com/ smo se učili spodbujanja hibridnega dela, kreativne animirane prezentacije pa smo ustvarjali z Genial.ly https://app.genial.ly/teams . Spoznali smo tudi orodje PODCASTLE, s katerim ustvarjamo kakovostne podcaste. Na voljo so nam bile tudi brezplačna zvočna orodja: BBC sound effects in Pixabay. Preskusili smo se tudi v orodju za grafično oblikovanje – CANVA ter FLIP-u za snemanje, urejanje in izmenjavo video nalog. Spoznali smo tudi CAPCUT – orodje za urejanje videov, EZGIF.COM za urejanje animiranih slik itn.  S pomočjo Chatbot-a oziroma umetne inteligence na platformi schoolai ter s pomočjo spacecreatorja smo ustvarili čisto svoj "ChatGPT". Platforma MAGICSCHOOL nas je vzpodbudila tudi k hitrejši pripravi in ​​ustvarjanju učnih gradiv.

Vsa naše delo smo objavljali na naši skupni izobraževalni platformi PADLET. 

Lepote otoka Madeira pa smo raziskali seveda v živo in si privoščili tudi odklop od vsakdanjika.

Bogato pridobljeno znanje bomo predali tudi vsem strokovnim delavcem naših organizaciji, in sicer na dvodneven usposabljanju za strokovne delavce ZISS-a 12. in 13. septembra. Svoje izkušnje, vtise in ideje pa že vključujemo v delo posameznih organizacij.

 

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media