Težko leto smo si olepšali in uživali v druženju in učenju

Zadnje letošnje Četrtkovo srečanje Univerze za starejše RIC Novo mesto smo namesto na Loki preživeli kar v naši učilnici. Premalo prijav je bilo, a vseeno se nas je zbralo 28. Nasmehi  prihajajočih so spremljali oddajanje daril za naš srečelov. Vodja Univerze za starejše Anita Jakše nam je pripravila presenečenje z barvito mizo dobrot in napitkov. Tiha glasba računalnika ni preglasila veselo pozdravljanje, saj se z mnogimi nismo videli že celo leto.

Čeprav je bilo leto okrnjeno, je 280 članov imelo 69 srečanj, 225 ur programov v vseh pa 613 udeležencev. Tako je Anita strnila naše šolsko leto in pozvala vse, da o svojih vtisih spregovorimo. Zahvalili smo se ji za prijetno presenečanje današnjega srečanja in skrb za naše počutje celo leto. Pripravila je glasbo, karaoke in lepo zavita darila podelila vsem. Tudi ona se je zahvalila za vodenje skupin, za dobro sodelovanje. V izmenjavi  mnenj smo slišali zanimive pesmi o covidu, o navdušenem  prenašanju našega učenja vrstnikom iz drugih krajev.  Tudi moje sporočilo o našem življenju in uživanju v druženju so namenjena vsem vrstnikom, da bi se nam pridružili in si obogatili ta izjemen čas umirjenega življenja.

Lepo novoletno voščilo Rezke Povše je prebrala Neži But. Pozdravili smo dva nova člana in jima zaželeli dobrodošlico. Ob mizah smo izmenjavali svoje vtise in doživetja, ki jih v tem letu vsak po svoje doživlja. Kot otroci smo žrebali številke daril in se veselili presenečenj, ki so jih skrivali lepi zavitki. Končno je bilo iskanje oštevilčenih daril končano. Presenečenja so iskrila lučke v očeh. Veliko pričakovanje je bilo končano. Prisrčna voščila in lepe želje za praznike so odzvanjale in počasi se je prostor praznil. Za letos se naše druženje zaključuje. V pričakovanju novih vsebin se veselimo zanimivih ur in upamo, da nam ta virus ne bo nagajal predolgo. Vsem vse dobro v letu, ki je pred vrati!

Pa še voščilo neznanega avtorja, prebrano je bilo v Domu starejših pred leti:

Ob koncu leta Čas vladar nakloni vsakomur kak dar,
nekomu da ljubezen pravo, spet drugemu življenje zdravo.
Na kupe evrov kdo dobi, med, mleko nekomu se cedi.
Številnim podari uspeh, vsem pa veselja zvrhan meh.
Če bi jaz imela kaj besede, bi vse dobro stresla v vaše sklede.

Zapisala Lizika Vardijan, članica Univerze za starejše RIC Novo mesto.

 

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media