Tudi kuhati je mogoče na daljavo

Prehod na organiziranje aktivnosti na daljavo je pri kuharskih delavnicah pomenil tudi popolno prilagoditev pri načinu ponudbe vsebin. Za izvedbe preko video povezave se nismo odločili, smo pa s stalno sodelavko Suzano Plut zastavili serijo treh delavnic Kuhamo zdravo. Te so potekale v novembru. V njih smo z recepti, navodili in fotografijami ponudili udeležencem zdrav obrok za zajtrk, kosilo in večerjo.
Med njimi je bilo na primer takole: 
ZAJTRK: polnovredni zelenjavno-sadni sok
KOSILO: polnovredni pečeni kruhki iz droži, fižolova omaka, špinačno-krompirjev pire, sezonska solata, sladica s čičeriko
VEČERJA: pečeni kruhki, humus
Nato pa je sledila v decembru še serija delavnic za posebne priložnosti, med drugim Ideje za predbožični brunch ter božično in silvestrsko večerjo.
 
Suzana je bila udeležencem v času trajanja delavnice na daljavo na voljo za vsa vprašanja, kulinarične namige in nasvete na telefonski številki in mailu. Pošiljali smo vabila z gradivom za sodelovanje na delavnicah, objavili recepte in opise postopkov s fotografijami na FB projekta. Možnosti povezovanja in dostopnost so bili precejšnji, zato je bil tudi odziv na naša povabila dober.
 
Vsi obroki in jedi so bili vegetarijanski, pestri v izbiri sestavin in načinih priprave, vsekakor pa tudi okusni in zdravi. Ne dvomimo, da so se sodelujoči lahko dodobra najedli okusnih jedi, pridobili številne recepte in preizkusili postopke priprave jedi. Kuhanje je bila dejavnost, ki smo ji v času karantene posvečali precej časa in zato smo kuharske delavnice na daljavo izvajali tudi v VGC Skupaj.
 
 

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media