Tudi v Novem mestu smo pričeli z aktivnostmi nogometnega treninga. Zakaj nogomet?

Pri pripravi programa smo imeli v mislih sledeče: nogomet je zelo kompleksna igra, kjer lahko vsakdo na svoj način izraža sebe. Seveda se je potrebno zavedati skupinske dinamike, kjer kot posameznik poskušaš skozi ekipo dosegati čim boljše predstave in s tem graditi svojo uspešno prihodnost. Za vrhunski rezultat pri nogometu je prav zaradi veliko različnih faktorjev potrebno upoštevati kar nekaj zakonitosti. Igralna površina je zelo velika, število igralcev, ki se borijo za eno samo žogo, je precejšnje, fizična pripravljenost akterjev je na zavidljivo visokem nivoju, igra se zelo hitro odvija in prav zato je za uspeh poleg treningov in individualnega dela (moč, medicinka, kolebnica, vzdržljivost, tehnika z žogo ...) potrebno tudi veliko teoretičnega znanja. Zgoraj našteto in dejstvo, da je gibanje pomemben vidik pri vsakdanjem zdravem življenju, sta nas vodila, da smo v četrtek, 19. 11. 2015, v soorganizaciji RIC-a Novo mesto in RD Romano Veseli v Športnem centru Košenice pričeli z nogometnimi treningi.

Na prvem srečanju smo se spoznali organizatorji, udeleženci programa in nogometni trener. Bodočim nogometašem smo predstavili urnik programa in posamezne vsebinske sklope. Romom dober poznan trener g. Dušan Zirojević je ekipo najprej pozdravil, nato pa napovedal, da se bo v času treningov ekipa seznanila z osnovnimi pravili igre, potrebno opremo in pravili nastopanja v timskem duhu. Posamezni treningi potekajo v treh zaporednih sklopih, in sicer so to vaje za ogrevanje, kondicijski treningi ter igre.

Nekaj utrinkov četrtkovega uvodnega srečanja si lahko ogledate v foto galeriji. Srečanja in napredek pa bomo spremljali tudi v prihodnje.

 

Financerji

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media