Udeležili smo se strokovnega posveta »Mladim svet se ruši«

Društvo Projekt človek je v četrtek, 26. oktobra 2017, skupaj s Sprejemno-dnevnim centrom Novo mesto ter v sodelovanju z Mestno občino Novo mesto izvedel strokovni posvet z naslovom »Mladim svet se ruši«.  Pozdravni govor je imela mag. Suzana Puntar, predsednica Društva Projekt človek.

Na strokovnem posvetu so svoje delo in ugotovitve, ki pričajo o tem ali je stanje med mladimi res tako alarmantno, predstavili priznani strokovnjaki in praktiki s področja adiktologije in dela z mladimi. Poudarili so, da je problematika na tem področju večplastna in da je zasvojenost le vrh ledene gore. Za uspešno spoprijemanje pa je potrebno pogledati tudi pod gladino in spoznati njeno celotno razsežnost.

Na srečanju je dobil program PUM-O priložnost za predstavitev svojega delovanja. Tea Sulič, mentorica programa PUM-O, je v svojem prispevku »Gojite drogo? Ne, samo apatijo«, predstavila navzočim težavo mladih ob njihovi socialni vključenosti oziroma izključenosti ter o uspešnosti programa PUM-o pri prehajanju iz stanja pasivnega sanjača do kritičnega aktivista.

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media