Uspešen 3. teden Centra medgeneracijskega učenja je za nami

V tednu Centra medgeneracisjkega učenja (CMU) od ponedeljka do torka, to je od 16. do 24. 11. 2015, so v RIC-u in na lokacijah partnerjev že tretjo leto zapored potekale aktivnosti medgeneracijskega učenja in prenašanja znanj s starejših na mlajše ter učenje starejših generacij od mladih v okviru Centra medgeneracijskega učenja. Ponovno smo se družili, učili in izmenjali najrazličnejša znanja in izkušnje. Skupaj s partnerji smo pripravili 12 dogodkov za različne ciljne skupine.

V tednu CMU 2015 so z nami sodelovali: Vrtec Pedenjped Novo mesto, Osnovna šola Bršljin, Varstveno delovni center Novo mesto, Dijaški in študentski dom Novo mesto, Društvo kmečkih žena Novo mesto, Maestro kreativni studio, Enota Dnevni center ŠENT Novo mesto in Center 4me.

Izvedbo aktivnosti 3. tedna CMU je omogočila Mestna občina Novo mesto s finančno podporo. Vključene so bile vse generacije, od najmlajših v vrtcu, učencev v osnovni šoli, srednješolcev in študentov, do srednje generacije in starejših udeležencev. Na posameznih dogodkih so se zvrstili predavanja in pogovori, praktične in izkustvene delavnice, razne predstavitve in učenje različnih vsebin.

Letošnja bera številk v tednu CMU je preko 350 udeležencev, sodelovalo je 40 mentorjev – izvajalcev in prostovoljcev, ki so izpeljali 40 šolskih ur učenja različnih vsebin. Zvrstile so se plesne urice za otroke, potopisno predavanje, digitalna fotografija, delavnica o odnosih, ustvarjanje unikatnih mil in okraskov iz filca, glasbena in modelarska delavnica za dijake, zvočna kopel, učenje slovenščine za priseljence, internetni bonton ter skrivnosti priprave in peke pletenic. Bilo je sproščeno in zabavno, poučno in uporabno, koristno in okusno.

Vodja tedna CMU je bila Zvonka Potočar.

 

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media