Uspešen zaključek prvega delovnega srečanja

Uspešen zaključek prvega delovnega srečanja 

V sredo, 10. maja 2017 ob 9.30 uri na RIC-u v Novem mestu se je odvijalo srečanje, kjer smo prisluhnili predavanju klimatologinje prof. dr. Lučke Kajfež Bogataj. Govorila je o podnebnih spremembah, ki so povezane z ostalimi okoljskimi težavami.

Prof. dr. Lučka Kajfež Bogataj je redna profesorica na Oddelku za agronomijo, vodja centra za agrometeorologijo na Biotehniški fakulteti v Ljubljani, strokovnjakinja s področja aplikativne meteorologije ter klimatologije, članica Medvladnega odbora za podnebne spremembe pri Organizaciji Združenih narodov (IPCC) ter članica komiteja Globalnega klimatskega opazovalnega sistema pri Svetovni meteorološki organizaciji. Leta 2007 je bila v sklopu IPCC sodobitnica prestižne Nobelove nagrade.

Predavanje je bilo izredno poučno in zanimivo, vsem nam pa je lahko v razmislek.

Po predavanju je sledila odprta razprava v majhnih skupinah, zasnovana na »dialoški odprtosti« v vzgojno-izobraževalnem procesu,  pri čemer so svoje poglede primerjali udeleženci in strokovnjakinja na tematiko podnebnih sprememb.

Udeleženci so podali svoje odgovore na vprašanja oz. stališča do tematike podnebnih sprememb. Gre za »odprtost« predavatelja in udeležencev ter »enakovrednost« (demokratičnost) vzgojno-izobraževalne komunikacije. Takšna metoda razvija in spodbuja k soustvarjanju znanja ter izoblikuje veščine za strpno in empatično sodelovanje.

Prilagamo nekaj utrinkov s predstavitve dr. Lučke Kajfež Bogataj.

Informacije

Ana Marija Blažič
07 393 45 55, 031 746 002
ana.marija.blazic@ric-nm.si

Financerji

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media