Uspešno izpeljan strokovni posvet za pedagoške delavce »Poklicna prihodnost otrok s posebnimi potrebami – iskanje pozitivnih virov moči«

3. junija 2021 smo v RIC Novo mesto, skupaj s projektnimi partnerji, izvedli strokovni posvet za pedagoške delavce, katerega namen je bil osvetlitev pomembnih prelomnih točk karierne orientacije otrok s posebnimi potrebami, pomena iskanja pozitivnih virov moči v času njihovega šolanja. Strokovni delavci smo ugotovili, da lahko govorimo o njihovem optimalnem razvoju, izpolnitvi njihovih sanj in želja in dvigu kvalitete njihovega življenja ter bolj osmišljeni graditvi njihove karierne poti le, če pristopamo do teh otrok s prilagojenimi pristopi, pravo in celovito podporo ter aktivno vključitvijo otroka v oblikovanje načrta pomoči.

Posvet je potekal na štirih različnih partnerskih lokacijah (Novo mesto, Kočevje, Maribor in Velenje), plenarni del na daljavo, delavniški pa v zanimivi debati s strokovnimi delavci v živo. 70 strokovnih delavcev, ki so se udeležili posveta je strnilo skupna razmišljanja in ugotovilo, da dajejo šole premalo poudarka na otrokovemu aktivnemu vključevanju pri oblikovanju in izvajanju pomoči. Ta tako obide njihove potrebe, želje in spregleda njihova močna področja. Soustvarjen načrt učne pomoči z zaznanimi in ozaveščenimi močnimi področji pa lahko bistveno prispeva tudi pri njihovi karierni orientaciji.

 

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media