Uspešno izvedli usposabljanje za strokovnjake ScienceLit

V ponedeljek, 20. avgusta 2018 je v Razvojno izobraževalnem centru Novo mesto, v okviru projekta ScienceLit - Science literacy for all! potekalo usposabljanje za strokovnjake izvajanja metodologije ScienceLit in izvedbo znanstvenih dialoških srečanj ter znanstvenih kavarn. Projekt ScienceLit je projekt programa Erasmus+, ki je bil razvit za trenutni evropski izziv, in sicer spodbujati in širiti znanstveno znanje v vsaki kulturi in družbenem sloju. Zato velja kot prispevek, ki se trudi približati znanost odraslim, še posebej tistim, ki jim grozi izključenost.

Usposabljanje je bilo namenjeno za ponudnike izobraževanja odraslih, mentorje študijskih krožkov, učitelje in prostovoljce ter druge strokovnjake, ki neposredno delajo z odraslimi iz različnih okolij. Udeležilo se ga je preko 15 udeležencev, iz različnih institucij Jugovzhodne Slovenije in širše.

To je le eno izmed usposabljanj, ki jih RIC Novo mesto organizira z namenom, da se omogoči lažji dostop odraslim do znanstvenega znanja, predvsem tistih na pragu socialne izključenosti, s pomočjo orodij, ki jim pomagajo razumeti, interpretirati in analizirati znanost na avtonomen način, predvsem pa razviti enovit pristop, s pomočjo katerega se bo dosegel »dialoški učni model«. Na tej podlagi smo razvili ScienceLit Metodologijo in Interaktivni vodič. Metodologijo smo prehodno preverili na Znanstvenih kavarnah, kjer je v sproščenem pogovoru in dinamičnih razpravah o aktualnih vprašanjih med znanstveniki in javnostjo sodelovalo več kot 130 zainteresiranih udeležencev.

Več o projektu: spletna stran in Facebook stran

Financerji

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media