Ustvarjalnost brez meja

Naša stalna sodelavka Nina Kolar ima neizmerno mero idej, volje in navdušenja za vodenje delavnic ustvarjalnosti, spodbujanja socialnih veščin in počitniških aktivnosti za otroke.

Njena pomembna kvaliteta je, da se zna prilagoditi različnim skupinam udeležencev, od otrok do starejših, osebam s posebnimi potrebami, mladim, invalidom in mnogim drugim. Tudi sicer se sama nenehno izpopolnjuje, izobražuje in išče priložnosti za promocijo svojega dela.

V maju in juniju je izpeljala serijo delavnic, ki so bile zelo uspešne, udeleženci so bili zelo zadovoljni, se z Nino dobro ujeli in vzpostavili prijeten odnos. Motivirano so sledili njenim navodilom, se ob spodbudi prepustili lastni kreativnosti in skupaj z njo iskali rešitve.

Poudarek na njenih delavnicah je bil na uporabi raznih »odpadnih« materialov, ki so jih udeleženci domiselno spremenili v zanimive in uporabne izdelke. Recikliranje starih oblačil in tulcev toaletnega papirja, ponovna uporaba materialov pri oblikovanju novih izdelkov so bile delavnice v skladu z idejo trajnostnega razvoja.

Na delavnici izdelave unikatnih izdelkov iz na zraku se sušeče Fimo gline so se udeleženke prepustile brezmejni ustvarjalnosti. Nastali so raznovrstni izdelki, ki bodo polepšali njih same ali pa krasili njihove domove.

Nina se pripravlja tudi že na počitniške delavnice, saj jih bo izvajala na vseh lokacijah, kjer poteka projekt VGC Skupaj. Otroci se bodo z njo družili v Novem mestu, v Straži, Škocjanu ter Dolenjskih in Šmarjeških Toplicah. Vabljeni vsi, ki se želite zabavati, ustvarjati, družiti z vrstniki in si popestriti počitniške dni.

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media