Ustvarjanje v domačem okolju

Za ljubitelje ustvarjanja smo v času epidemije poskrbeli s tedenskimi idejami na daljavo.

Pri izboru izdelkov smo se opirali na letni čas, bližnje praznike ter kako polepšati dom z uporabo materialov, ki jih imamo v domačem gospodinjstvu. S preprostimi in enostavnimi postopki izdelave smo občane nagovarjali večkrat tedensko.

Vse generacije smo povabili k izdelavi ptičkov, ki lahko krasijo dom, dopolnjujejo dekoracijo iz cvetlic pred vhodom ali pa se jih obesi na razcvetele veje. Preizkusili smo se tudi v japonski tehniki zgibanja papirja, t. i. origami.

Pred veliko nočjo smo ljubiteljem ustvarjalnega izražanja ponudili ideje za velikonočne dekoracije in pripravo prazničnega kruhka.

Zakaj si ne bi polepšali tudi dom, kjer se zadržujemo dobršen del dneva, predvsem pa sedaj v času izrednih ukrepov. Tako sta razmišljali tudi izvajalki delavnic, Neva Šega in Nina Kolar, ki sta zainteresirano javnost na daljavo naučili izdelave lončkov za zobne ščetke, unikatnih vaz in svečnikov, potpouri lončkov z dišečimi laticami vrtnic, šivanja obešank, izdelave ptičjih hišic, rožic.

Z nekaj domišljije ter pripomočki in ostanki blaga, ki jih najdemo doma, so se občani lahko naučili izdelave zapestnice.

Spremljajte nas preko različnih kanalov obveščanja, saj vas bomo v prihodnjih dneh razveselili z novimi idejami za izdelavo unikatnega nakita.

 

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media