UŽU - Moj korak v OŠ Mirna

Od 22. oktobra 2012 se vsak ponedeljek in sredo v prostorih OŠ Mirna srečuje dvanajst odraslih s posebnimi potrebami in dve mentorici programa Moj korak. Zelo smelo smo si zastavili program dela in ga zapisali v takšni obliki, da ga znamo prav vsi brati. Lahko ga pogledate tudi vi, saj smo ga pripeli med fotografije. Včasih nas posamezne vsebine tako zelo zanimajo, da jih moramo še bolj natančno obdelati oziroma jih še dopolniti z novimi temami. Takrat se odločimo, da se ne bomo držali programa.

Najprej smo se v skupini vsi dobro spoznali. Predno smo obiskali knjižnico smo se veliko pogovarjali o pravljicah. Zelo nas je zanimala tudi zdravo življenje. Vodo smo raziskovali kot vir življenja in kot sredstvo za gibanje. Naredili smo kar nekaj poskusov. Naučili smo si pripraviti zdrav obrok in čisto vsak si je spekel tudi svoj hlebček kruha. Pred novim letom smo izdelovali voščilnice in oblikovali tudi vsebino voščil. Raziskovali smo pravila družabnih iger in si sami naredili igro Spomin ter Človek, ne jezi se.

V šoli so nas prav lepo sprejeli in občasno nas obiščejo tudi učiteljice, ker jih zanima kaj delamo v programu. Program bomo zaključili v začetku februarja. Na zaključek bomo povabili starše oziroma skrbnike, učiteljice šole, pa tudi predstavnike občine, društva Sonček in društva Sožitje. Upamo, da bomo imeli veliko gostov, da bodo program predstavili in priporočali tudi drugim odraslim s posebnimi potrebami, ki se programa še niso udeležili.

V zbirki fotografij vam predstavljamo samo utrinek naših srečanj.

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media