V gozd po ...

Današnji odrasli in otroci največ časa preživijo v notranjih prostorih, kar prinaša posledice na fizično in duševno zdravje (vse več je predebelih in bolnih, vse pogostejša je depresija, stopnja nasilja se veča …). Tempo življenja je vse hitrejši, s tem študijskim krožkom pa želimo doseči, da bi se družine (odrasli in otroci) ustavile, svoj prosti čas, po obveznostih in med vikendi, pa preživele v bližnjih gozdovih. Tudi na podeželju družine ne izkoriščajo bližnjih gozdov za aktivno preživljanje prostega časa, veliko pogosteje si planirajo aktivnosti v bolj obljudenih krajih, kamor gredo z avtomobili.
 
Gozd je neskončen prostor mnogokaterih virov, je velik učitelj. Udeleženci študijskega krožka so se tako odpravili v gozd po zdravje, srečo, igrivost, znanje, harmonijo, energijo, tišino, ustvarjalnost in še in še.
 
Po dnevnih obveznostih in med vikendi so se udeleženci študijskega krožka peš odpravili v bližnji gozd, kjer so se na prvem srečanju seznanili z gozdnim bontonom in pripravili plan nadaljnjega raziskovanja žive in nežive narave. V desetih triurnih srečanjih so udeleženci študijskega krožka poleg gozdnega bontona spoznali še vrste dreves in njihove značilnosti, gozdne živali, koristi gozda za zdravje in kakovost življenja, gozdne igre, gibalne dejavnosti, ki jih lahko izvajamo v gozdu, gobarjenje in nabiranje gozdnih sadežev in plodov, očistili so bližnji gozd, izdelali herbarij, ustvarjali z materiali iz gozda ter poskusili vzgojiti drevesno sadiko.
 
Udeleženci študijskega krožka so pripravili zloženko zabavnih inovativnih prostočasnih aktivnosti, ki jih lahko izvajamo v gozdu in kratek videoposnetek izvedenih aktivnosti.
 

r43gH1FLZLA

 

Tadeja Arkar
07 393 45 55, 040 655 587
tadeja.arkar@ric-nm.si

Dokumenti

Zloženka V gozd po...

Financerji

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media