V svet lego kock po svoje kompetence - Zaključni dogodek projekta REMIDA in zadnji partnerski sestanek v Italiji

V sredo,  25. maja 2022, je v prostorih RICa Novo mesto potekal zaključek projekta Re.M.I.D.A. V projektu smo razvili novo inovativno metodo dela za oponomočenje ranljivih ciljnih skupin odraslih, ki sloni na uporabi lego kock izobraževanju in svetovanju. Rezultati projekta bodo na voljo septembra 2022. 

V dopoldanskem delu je potekala delavnica "Potopi se v svet lego kock". Preko izvedbe delavnice z uporabo prilagojene metode LSP (Lego Serious Play), ki smo jo razvili v okviru mednarodnega projekta REMIDA, smo z udeleženci odkrivali njihova močna področja, želje, interese na podlagi njihove preteklosti in zastavili cilje za prihodnost. Ob tem smo razmišljali tudi o osebah, ki jim lahko pomagajo pri realizaciji ciljev.

V drugem delu dogodka z naslovom "V svet lego kock po svoje kompetence" so se udeleženci konference na praktičen način seznanili z rezultati projekta REMIDA, in sicer z modelom REMIDA ter smernicam, za uporabo te metodologije pri delu z ranljivimi skupinami v izobraževanju odraslih, predvsem na podorčju svetovalne dejavnosti. Dogodka se je udeležilo preko 30 oseb iz različnih organizacij iz naše regije (šolstvo, zavod za zaposlovanje, RC Novo mesto, Zavod Feniks, Želva, Šent ...) ter podjetij. Dogodka se je udeležil  tudi Andragoški center Slovenije, ter dogodek predstavil v luči vseslovenske akcije Parade učenja. Prejeli smo pozitivne odzive, predvsem pa potrditev, da so sodelujoči potencialni bodoči uporabniki novega pristopa v izobraževanju. 

Istočasno je v Italiji potekal zaključni sestanek projekta. Partnerstvo je doreklo zadnje aktivnosti za dokončanje vseh projektnih rezultatov (modela REMIDA, smernic ter platforme). RIC Novo mesto pa je razvil tudi kot dodatno gradivo dodatni priročnik, kako uporabiti emojie v REMIDA modelu, kar predstavlja dodatno vrednost projekta. Rezultati projekta bodo na voljo za uporabo septembra 2022.  

 

Model Re.M.I.D.A. (in vsi projektni dokumenti, povezani z njim) temelji na odprtokodnih smernicah LEGO® SERIOUS PLAY®, ki jih je skupina LEGO® dala na voljo pod licenco Creative Commons. Lahko ga delite in uporabljate pod isto licenco, kot je navedena tukaj

 

Financerji

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media