Vegetarijanski piknik v romskem naselju Šmihel

V četrtek, 18. 6. 2015, smo člani projektne skupine SORO v RIC-u Novo mesto v romskem naselju Šmihel v Novem mestu organizirali vegetarijanski piknik. Piknik je bil namenjen ozaveščanju in širjenju zdravega življenjskega sloga, priprave pa so potekale že en dan prej s pripravo slastnih solat. Te so pripravili udeleženci programa Zdravju koristna živila, ki je prav tako potekal v sklopu projekta SORO. Recepti so nastali na podlagi pogovorov o jedeh, ki jih poznamo in radi jemo ter manj znanih jedi, ki smo jih želeli preizkusiti. Tako smo pripravili makaronovo in krompirjevo solato, solato iz pečene rdeče paprike, kuhane cvetače ter brokolija.

Na piknik smo se torej odpravili s svežo zelenjavo, prav tam se pa organizirano lotili priprave zelenjavnega pasulja, igranja nogometa, navijanja nogometnim ekipam in peke zelenjave.
Ob koncu piknika smo bili prijetno utrujeni od igranja nogometa, naše brbončice pa so okusile vrsto novih jedi.

Veseli smo bili tudi velikega števila prisotnih, saj se nas je zbralo več kot 40, in sicer člani projektne skupine SORO (Zdravstveni dom Novo mesto in ga. dr. Levstek Plut, romsko društvo Romano Veseli, RIC Novo mesto), pripadniki romske skupnosti in ostali.

Financerji

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media