Vlaganje paprike

Strinjali smo se, da je verjetno doma vložena paprika veliko boljša kot kupljena, saj jo lahko naredimo po svojem okusu in za manj denarja, kot bi ga potrebovali za nakup v trgovini. Torej smo poskusili. Najprej smo očistili veliko vrečo paprike in jo temeljito umili. Pripravili smo kozarce za vlaganje in pokrovčke. Nato smo vzeli v roke recept za vlaganje paprike in zmešali kis, vodo, sladkor, sol ter vse skupaj zavreli. Sproti smo malo okušali mešanico in po okusu dodajali začimbe. Za minuto smo v lonec s kisom in vodo vrgli tudi papriko, nato pa jo zložili v kozarce. Paprike smo samo še zalili z zavreto mešanico in zaprli kozarce. Zavito v nekaj plasti starih cunj smo pustili, da se počasi ohladi. Komaj, komaj smo dočakali, da smo jo lahko poskusili in bili nad svojim delom več kot navdušeni. »Še bomo vlagali!« se je slišalo iz ust naših udeležencev.

 

© 2020

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media