Vpliv sodobnih tehnologij na karierno orientacijo v osnovnih šolah

Karierni center za mlade organizira spletni posvet (webinar) z naslovom »Vpliv sodobnih tehnologij na karierno orientacijo v osnovnih šolah«

»VšeKAM in GREM -Karierni center za mlade« organizira v sredo, 9. decembra 2020 od 11:00 do 12:30, brezplačni spletni dogodek (webinar) z naslovom »Vpliv sodobnih tehnologij na karierno orientacijo v osnovnih šolah«.

Posvet je namenjen pedagoškim delavcem v OŠ na razredni in predmetni stopnji, svetovalnim delavcem, ravnateljem in strokovnim delavcem, ki se s kariernim svetovanjem osnovnošolske mladine.

Če je še "včeraj" dimnikar čistil le dimnike, bo že "jutri" med njegova osnovna znanja spadalo programiranje in upravljanje dronov. Tehnologija spreminja svet hitreje kot lahko prilagajamo šolski sistem. Pa vendar obstajajo dobre prakse, kjer z uporabo sodobnih tehnologij in orodij izboljšujemo učne procese, jih delamo veliko bolj interaktivne in zapomljive. V spletnem posvetu Kariernega centra za mlade - VšečKAM in GREM - bomo spoznali, kako lahko KUBO robote uporabljamo za medpredmetno povezovanje, ob tem pa otroci pridobijo še osnovna znanja programiranja. 

Ogledali si bomo, kako v Pattern City v Velenju učencem skozi intermedijsko umetnost z izkustvenim učenjem približajo deficitarne poklice. Nekateri tam prvič primejo delovno orodje in ga uporabljajo. 

Za uvod pa nam bo dr. Sabina Žnidaršič iz Kariernega centra Univerze v Ljubljani orisala, kakšni poklici bodo pričakali naše prvošolčke, ko ti zapustijo šolske klopi - jih lahko sploh predvidimo? S kakšnimi znanji in kompetencami jih lahko opremimo danes, da bo potem to sploh uporabno?

Poskrbeli bomo, da bo posvet kar se da interaktiven, vendar za udeležbo ne potrebujete spletne kamere in ne boste na "odru".

Veselimo se vaše udeležbe na posvetu. Število mest je omejeno na 100.

Prijavite se na tej povezavi: https://kariera.kocevje.si/znanje/uporabna-znanja/poklicna-znanja-usposabljanja/vpliv-sodobnih-tehnologij-na-karierno-orientacijo-v-osnovni-soli

Program posveta:

  • Uvodni pozdrav in predstavitev Kariernega centra za mlade
  • Pogled v prihodnost - kateri poklici bodo vse nastali, ko današnji prvošolčki zapustijo šolske klopi (dr. Sabina Žnidaršič, Karierni center Univerze v Ljubljani)
  • Primeri dobrih praks uvajanja robotike v šole kot dvig digitalne pismenosti (Adem Ibrahimovič, Podjetniški inkubator Kočevje)
  • Uporaba tehnologije za igrificirano predstavitev deficitarnih poklicev (Erik Kapfer, Pattern City)

Vse dodatne informacije: Marko Stijepič, marko@inkubator-kocevje.si

Financerji

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media