Vsebinsko zelo pester in z dosežki bogat mesec maj

Mesec ljubezni in mladosti smo v PUM-O pestro in bogato doživeli. Izpeljali smo projekt prenove klopic, ki so dobile na novo obarvane Župančičeve verze. Zaključne aktivnosti so se odvijale na TVU dogodku in dan kasneje na Paradi učenja. Oba dneva so bili z nami tudi dijaki Ekonomske šole Novo mesto. Vloženega je bilo veliko dela naših fantov in tudi deklet, zato je bila reakcija medijev povsem neupravičena, ko so (začasno) odstranjene deske s klopi pripisovali vandalizmu.

V začetku meseca smo sprejeli kulinarični izziv in pripravili ajdove štruklje s kranjsko klobaso, polnjena jajčka, jabolčni zavitek ter že skoraj pozabljeno proseno kašo z jabolki. Obiskala nas je novinarka iz Centralne službe Zavoda RS za zaposlovanje iz Ljubljane in izvedla intervju z našo bivšo udeleženko Kajo Dizdarević, ki je v marcu uspešno postavila na ogled svojo prvo samostojno likovno razstavo.

Preizkušali smo se v kreativnem pisanju kratkih zgodb in to zelo uspešno. Sprehodili smo se z gozdarjem v bližnjem gozdu. Spraševali smo se, koliko časa potrebuje ptica, da naredi gnezdo, kako lep vzorec naredi lubadarjeva družina pod smrekovim lubjem, kako se izračuna vrednost drevesa, kako se določi višina drevesa in še marsikaj.

Posvečali smo se tudi ogledu filma in pogovoru o njem, slikanju na tekstil, oblikovanju nakita iz fimo mase, predavanjem z različnimi vsebinami, kot na primer Grčija, oblačenje in moda skozi čas. Športno obarvan pa je bil zaključek meseca, saj smo se udeležili medpumovskega turnirja v Celju, kjer so nas gostili mladi in mentorji PUM-O programa. Tekmovali smo v nogometu in košarki, bila pa je priložnost tudi za druženje in sprostitev.

Spremljajte nas na FB PUM-O.

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media