VšečKAM in GREM –Karierni center za mlade uspešno izpeljal Festival poklicev

VšečKAM in GREM – Karierni center za mlade je v RIC-U Novo mesto, 19. 12. 2019, uspešno izpeljal Festival poklicev. Festival je bil namenjen osnovnošolcem, srednješolcem, strokovnim in svetovalnim delavcem in ostalim deležnikom, ki se ukvarjajo z karierno orientacijo mladih.

Osnovnošolci prve triade so sodelovali na  inovativni delavnici spoznavanja poklicev. S pomočjo lutkovne predstave gledališča Bičikleta, z naslovom Zaposlitveni razgovor pri Božičku, so ugotavljali in predstavljali svoje spretnosti Božičku ter se pogovarjali o različnih poklicih. Na delavnici so spekli božične medenjake ter dobro spoznali poklic slaščičarja.

Osnovnošolci druge in tretje triade OŠ ter srednješolci so se udeležili  okrogle mize z naslovom Kako sem gradil svojo kariero. Okroglo mizo je vodil Gorazd Prah, gostje okrogle mize pa so bili: Matevž Berkopec, Andreja Stankovič, Teja Martinović, Urban Presker ter Ana Granda Jakše. Kar dve uri trajajoč pogovor je mladih odgovoril na vprašanja o kariernih odločitvah ter  potrebnih kompetencah za uspešno vodenje samostojne karierne poti.

Zadnja delavnica je bila namenjena strokovnim in svetovalnim delavcem in ostalim deležnikom, ki se ukvarjajo z karierno orientacijo mladih. Na delavnici so udeleženci natančneje spoznali možnosti, ki jih nudi projekt VšečKAM in GREM –Karierni center za mlade, se seznanili s kompetencami, ki jih od zaposlenih danes pričakuje trg dela ter spoznali tendence stanja zaposlovanja na trgu dela.

Odzivi udeležencev so bili odlični,  šole so pokazale veliko zanimanje za sodelovanje. Projekt VšečKAM in GREM –Karierni center za mlade v RIC-u učinkovito deluje v svojem okolju.

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media