Z glasbo v lepši dan

Tako bi lahko imenovali naše Četrtkovo srečanje Univerze za starejše RIC Novo mesto. Tako pa se imenuje tudi naše 8-letno druženje z glasbo. Svojim sošolcem smo predstavili glasbeno druženje v teh dneh omejitev. Kljub vsemu smo z maskami in oddaljeni ta čas uživali. Manj smo peli, poslušali in spoznavali pa smo veliko novih glasbenih podatkov. Bili pa smo počaščeni, ko nam je naša profesorica Cvetka pripravila koncert skladb, ki so označili vsa obdobja. Počutili smo se posebni, ker se je tako potrudila za nas.

CH4eZKoIt3I

Ta četrtek pa smo svoje veselje delili z drugimi. Predstavili in zapeli smo 16 pesmi, ki smo jih pridno vadili ves ta čas. Zapomniti si toliko pesmi, da jih lahko korajžno zapoješ, ni tako lahko, a smo se potrudili. 14 nas je in med nami kar 8 osemdesetletnikov, druge pa se približujemo. Kako glasba polepša življenja in nam da več energije, dokazujemo in doživljamo sami. Seveda smo s petjem razveselili tudi obiskovalce in tako vsem polepšali dan. O našem druženju in pesmih je Neži But spletla lep venček s podatki. Tako so obiskovalci spoznali naše delo, napovedala je vse zapete pesmi. Hvaležni smo naši profesorici za ljubezen do glasbe, ki jo predaja še nam. Tudi za energijo v tem posebnem času, ki nam je dala pogum, da smo vztrajali - za vse srede, ki so kot svetilnik razsvetljevale vse dni v tednu. Zaradi tega je naše življenje lepše. S šopkom in darilom smo se ji zahvalile me pevke in pevec. Tudi Anita se je zahvalila v imenu RIC-a, nam z darilom, Cvetki s šopkom, saj smo jim delale veselje in  družbo, ko so vse druge stvari odpadle. Med poslušalci je ponosno spremljala naše petje 91-letna mama Cvetke in njen partner Igor, oba ljubitelja glasbe. Zdaj vesta, kako pomembno je njeno delo za nas in zanjo. Glasba poživlja in oživlja in širi radost in nasmehe. To spozna vsak, ki ljubi glasbo.

Nato smo se ob slikovito naloženi mizi pogostili vsi in si izmenjali čestitke in pohvale in se naklepetali. Vabljive jedi smo pripravili sami, s kavo in čajem pa so sliko na mizi dopolnile še sodelavke RIC-a. To je bil lep uvod v pomladne dni, ki nam bodo dali novo moč in veselje za živeti. Nas spominja na ta dan še vrtnica in vabi k petju. Ne pozabite peti tudi vi, saj imate glasbilo vedno pri sebi!

 

Zapisala Lizika Vardijan, članica Univerze za starejše RIC Novo mesto.

Fotografije in video: Anita Jakše, vodja Univerze za starejše RIC Novo mesto.

© 2023

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media