Zadnje letošnje medgeneracijsko druženje Univerze za starejše

Tudi to letos smo se člani Univerze za starejše poveselili v gostišču na Loki. Naše medgeneracijsko druženje se je začelo že na vhodu, kjer nas pričakali mladi ustvarjalci iz programa PUM-O. Pripravili so zanimiva darila za praznike. Veliko dobrega in lepega so izzvale njihove mentorice Gabi Ogulin Počrvina, Zvonka Potočar in Tea Sulič, ki skrbijo, da bi mladi našli svojo pot in cilj, ki so ga malo zgrešili. Lahko so ponosne na svoje in njihovo delo. Mnogo njihovih izdelkov bo podarjeno, saj smo spoznali njihov trud in jih nagradili z nakupi izdelkov.

Naše druženje pa je bilo v dvorani, kjer nas je že pričakala glasba skupine MIX. Skupino sestavljajo izkušeni glasbeniki, odlična pevka Valentina Fink, kitarist in klaviaturist Rok Horvat in Jaka Janc s kitaro in harmoniko. Naša Simona Pavlin nas je po uvodnem pozdravu razveselila z verzi Toneta Pavčka. Nato pa nam je  predstavila še dodatne programe v drugem delu šolskega leta.

Že 17 let se družimo  in poslušamo, se učimo. Povzetek programov sem povzela in jih predstavila v pesmici, ki naj bi spodbudila člane, da se prijavijo in sodelujejo.

Spoznali smo tudi  predloge za načrtovane izlete, ki jih redno pripravlja naš član Stane Gregorčič. Poziv za premišljene prijave ni odveč. Veselimo se zanimivih štirih pomladnih izletov. Od marca do junija potujemo in spoznavamo naš svet in domovino.

Zajtrk s kavico, rogljičkom, čajem in sokom je za nekaj časa zaposlil obiskovalce. Potem pa so nas s svojimi zvoki zvabili na plesišče trije glasbeniki, zbrani iz različnih zasedb, zato ime MIX. Z izborom glasbe so ujeli naše želje. Ritem in  plesni koraki niso kazali na naša leta. Glasba ima res čudežno moč in izvabi iz ljudi najboljše in skrite moči. Ples in dobra volja v dopoldanskem času ni pogosta navada, a za nas ni važna ura in dan. Radi se poveselimo in ulovimo lepe trenutke, ki se ponudijo. Do naslednjega leta bomo te četrtke preživeli drugače. Verjetno bodo praznično obarvani in bo dišalo in se svetilo od dobrot in okrasja.

Želje vseh ob slovesu bi strnila v  besedi ZDRAVO IN VESELO v novem letu. Le taki bomo lahko uživali v vseh programih,ki so nam ponujeni. Srečno tudi bralcem tega zapisa.

Zapisala Lizika Vardijan,članica Univerze za starejše

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media