Zaključek programa Knjige so zame

Zaključil se je 25 urni program Knjige so zame, v katerih je bilo vključenih 12 vedoželjnih udeležencev iz podeželja. Program je potekal v aprilu in maju 2012.

Program je bil vsebinsko zastavljen tako, da je spodbujal branje knjig. Ob branju knjig pa so udeleženci imeli priložnost v delavnici spoznati tudi učinkovite tehnike branja. Obiskali smo tudi lokalno knjižnico Dvor, kjer so udeleženci imeli možnost spoznati gradivo v knjižnici in si tudi izposoditi knjige po svojem interesu.

Končna evalvacija je pokazala pozitivne povratne informacije. Udeležencem se je program zdel dober in koristen, ker so pridobili nove informacije, spoznali nove prijatelje, predvsem pa ker so dobili spodbudo za branje knjig in včlanitev za v knjižnico. Vsi udeleženci so imeli možnost, da so poleg programa obiskovali tudi naše svetovalno središče v njihovem kraju - Žužemberku, kjer so spoznavali veščine iskanja zaposlitve in imeli priložnost izvedeti, v katere izobraževalne programe se lahko vpišejo, da bodo na trgu dela bolj konkurenčni, navdušeni pa so bili tudi nad učenjem računalništva.

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media